شرح | تعداد | قیمت (تومان) | ||
---|---|---|---|---|
اگر دفترچه کنکور را باز کنید سؤال ۳۱ (ششمین سؤال درس عربی) کنکور همواره به بحث مفهوم عبارات تعلّق دارد که تقریباً مشابه بحث قرابت معنایی در ادبیات کنکور است. اگر می خواهید حل درست این سؤال را تضمین کنید، باید تمام اصطلاحات مهم و جملات کلیدی کتاب درسی را بلد باشید. منظور از این جملات و اصطلاحات، مفاهیمی هستند که معنای مهمی دارند و ممکن است از آنها سؤال مطرح شود.دراینجا بهتر است سری به کتاب در درسی بزنیم وتماماصطلاحات مهم و جملات کلیدی کتاب درسی را خوب یاد بگیرید و به خاطر بسپارید .حتی می توانید در دفترچه ای جداگانه این لغات را برای خود بنویسید تا در هنگام مرور کارتان راحت تر شود.
در این جا به سراغ سوال بعدی میرویم که میتوانم به جرأت می توانم بگویم که اگر ۴ سؤال حول النّص نبود خیلی راحتتر می توانستید عربی کنکور را ۱۰۰ بزنید. هم از لحاظ اینکه ممکن است وقت شما را بیشتر از زمان ۴ دقیقه تلف کند و هم اینکه درصد خطای داوطلبان در این بخش بیشتر است. قبلاً بطور مفصّل درباره حول النّص توضیح دادم امّا در اینجا نیز تأکید می کنم که دایره لغات وسیع و حل تمامی حول النّص های کنکور های 90 تا 98 می تواند تسلّط شما را بر این بحث بیشتر کند. متن های مهم کتاب درسی را نیز بهتر است خوب بخوانیدو یادداشت نویسی و خلاصه نویسی مطالب مهم را هم فراموش نکنید.
یکی از قواعدی که اکثریت داوطلبان را از ۱۰۰ درصد زدن درس «عربی» بازمی دارد، «تشکیل» است. دلیل آن نیز اولاً این است که به همه مباحث قواعد باید کاملاً مسلّط باشید و ثانیاً اینکه تمرین بیشتری روی این مبحث داشته باشند. همانطور که در مقالات قبل هم اشاره کردم بهتر است سؤالات تشکیل را بصورت عیّن الخطا بخوانید. چراکه قبل از سال ۹۴ سؤالات بصورت عیّن الصّحیح بود که به مراتب سختتر از سؤالات سال ۹۴ و ۹۵ بود. به همین دلیل بهتر است سؤالات را از کتابها یا جزواتی بخوانید که “عیّن الصحیح” ها را تبدیل به “عیّن الخطا” کرده باشد.
جالب است بدانید در این سالها با بسیاری از داوطلبانی کار کرده ام که تنها عامل ۱۰۰ درصد نزدن درس «عربی» شان در کنکور این بود که ۱ سؤال را اشتباه خواندند. مثلاً سؤال عیّن الصحیح را عیّن الخطا خواندند. در سال ۹۴ که بعد از سالها سؤالات تشکیل از “عیّن الصّحیح” به “عیّن الخطا” تغییر یافته بود، نزدیک به نیمی از دانش آموزان خودم بدون نگاه کردن به صورت سؤال، پیش فرضشان این بوده که سؤال بصورت “عیّن الصحیح” است و در حل سؤال اشتباه کردند. یک راهکار بسیار ساده و کاربردی برای جلوگیری از این اشتباه وجود دارد و آن این است که دور قسمت مهم سؤال خط بکشید.
به آزمون های آزمایشی که در آن شرکت می کنید اکتفا نکنید. حتماً هر فصل را که مطالعه کردید در خانه از خودتان آزمون بگیرید و در زمان مقرر (۲۰ دقیقه) به آن پاسخ دهید. آزمون گرفتن علاوه بر انکه اعتماد به نفس شما را بالا خواهد برد باعث می شود که بتوانید زمان بندی صحیح را یاد بگیرید ودر جلسه کنکور به اصطلاح هول نشوید.
می توانید در اولین دور که سؤالات را حل می کنید، از قسمت حول النّص، تشکیل و تحلیل صرفی بگذرید و در دور اول فقط ۸ سؤال ترجمه تعریب و ۸ سؤال قواعد را در ۱۰ إلی ۱۲دقیقه پاسخ دهید و در دور دوم به بقیه سؤالات پاسخ دهید. البته این یک مسئله شخصی است و می توانید به ترتیب دفترچه به سؤالات پاسخ دهید. مزیت تکنیک ضربدر و دایره این است که اعتماد به نفس شما را به شدت افزایش می دهد.
این مقاله برای من مفید بود؟