شرح | تعداد | قیمت (تومان) | ||
---|---|---|---|---|
اغلب دانش آموزانی که با موسسه تماس میگیرنداز این موضوع شکایت دارند و بسیار زیاد درخواست و تمایل دارند که که ما نمیتوانیم حجم زیاد کتابها را به خاطر بسپاریم و این برایمان مشکل ساز شده است و از مشاورین درخواست میکنند که برایشان راه حلی ارائه دهند ما در اینجا تکنیکی را به شما آموزش می دهیم که با استفاده از این تکنیک بتوانید راحت تر مطالب را به خاطر بسپارید.
این تکنیک ها شباهت زیادی به تکنیک خلاصه نویسی دارد و باید در زمان مخصوص به خودش انجام شود با این تفاوت که لازم نیست تمرینی در این بخش حل شود،تکنیک حاشیه نویسی عموما در درس هایی مثل دینی،ادبیات،زیست و مفاهیم شیمی می باشد ، لازم است در این جا به شما بگوییم این تکنیک پس از مطالعه کتاب مربوطه و پس از تست زدن انجام میشود. به این صورت که به سراغ منبع درسی رفته و به دلیل اهمیت وقت، دیگر نیاز نیست متون جزوه ی مورد مطالعه و نکاتی را که بدست اوردیم ،در جایی یادداشت کنیم بلکه در همان صفحات کتاب به انجام حاشیه نویسی می پردازیم.
1-برای انجام حاشیه نویسی ؛ بهتر است مطالب مهم متن را در حاشیه همان صفحه متن یادداشت می کنیم. در انجام این کار سعی کنیم که در کوتاه ترین جمله بندی ها و کلمات، بیشترین منظور و مفهوم را برسانیم. البته استفاده از نمودار درختی در این گونه موارد، مخصوصا زمانی که مطالب به هم پیوسته و ارتباط دارند، کاری بسیار خوب است که به شما در امر مرور، بالاخص در روزهای منتهی به آزمون ها مدت زمان چشمگیری را صرفه جویی میکند .
2-برای بهتر دیده شدن در متن، دور یا زیر کلمات مهم خط کشیده و یا با ماژیک هی هایلایت خوشگلی که توبازار هست، این عبارت ها را هایلایتشان می کنیم تا هنگام مرور این دست کلمات که از نظرمان کلماتی کلیدی، مهم و پرتکرار بودند را با دقت بیشتری مطالعه کنیم
این تکنیک ها، روش بسیار مؤثری برای افزایش تمرکز و دقت هستند. این کار شما را نسبت به خواندن عادی بسیار فعالتر و تیزتر و همچنین کیفیت کار شما را بالاتر برده و میتوانید در مدت زمان کمتری ، نه تنها با کاهش کیفیت، بلکه با افزایش نسبی کیفیت مطالعه و مرور کنید.
به خاطر داشته باشید که مقدار حاشیه نویسی و برجسته سازی نباید بیشتر از ۳۰ درصد حجم کل مطالب باشد،شما میتوانید کتابهای خودرا سیمی کرده و لابه لای صفحات کتابهای خود برگه سفید بگذارید و راحتتر حاشیه نویسی کنید.
در هنگام تست زنی، کنار تست هایی که به نظرتان مهم تر هستند علامتی بگذارید تا بعدا در هنگام نکته برداری، نکاتشان را مورد توجه قرار دهید.
همچنین در اینجا باید به شما بگوییم اگر سعی کنید در «حاشیه نویسی»با خلاقیت بیشتر و به زبان خود بنویسید، در یادگیریتان تسریع بخشیده و مطالب را بهتر یاد می گیرید.
در این مرحله بعد از انتخاب چندین تست از میان مباحث روز که خواندید چند تست را انتخاب می کنید،سپس شروع به تست زنی می کنیم،بعد از تمام شدن و زدن همه ی تست ها شروع میکنیم به بررسی کردن که چند سوال را غلط زدیم مثلا 5 تست از 20 تست را غلط زدیم پس می فهمیم ما در اینجا 5نکته مهم را بلد نبودیم،سریعا شروع میکنیم این نکات مهم را در گوشه کتاب تان بنویسید و سپس این مطالب راچندین بار مرور کنید تا بتوانید براحتی مطالبی که فراموش کردید را یاد بگیرید.
همچنین بخوانید : بهترین مواد مغذی برای حفظ تمرکز و آرامش یک کنکوری
در درس مهمی مانند درس زیست شناسی بیشتر داوطلبان سعی میکنند تمام متون کتاب را با هیلایتر علامت می زنند یا دور تمام مطالب مهم را خط میکشند کهاین کاری اشتباه است.
می تونید از رنگ های مختلف برای علامت دار کردن مطالب استفاده کنید و هر رنگ به یک معناباشد مثلا رنگ سبز برای نکات آسونتر، رنگ قرمز برای نکات مهم تر و رنگ زرد برای نکات خیلی فرار که اکثر اوقات فراموششان میکنید.
در این صورت یک خلاصه نویسی تمیز و متنوع دارید که هیچگاه از مرور چندین باره ی آن خسته و یا زده نخواهید شد و این کیفیت مطالعه شما عزیزان را افزایش میدهد.
این مقاله برای من مفید بود؟