شرح | تعداد | قیمت (تومان) | ||
---|---|---|---|---|
دانشگاه بوعلي سينا در پي قراردادي بين دولت ايران و فرانسه در اسفندماه سال ۱۳۵۱تاسیس شد. به دنبال اين قرارداد و بررسيهايي كه در شهر همدان صورت گرفت، در سال ١٣٥٣ اين دانشگاه رسماً تأسيس شد.
پس از انقلاب فرهنگي در دانشگاهها، دانشگاه بوعلي سينا مجددًا فعاليت خود راهمراه با تغييرات اساسي در خط مشي آموزشي و رشتههاي تحصيلي از سر گرفت ميتوان گفت نقطهی شروع دانشگاه بوعلی امروز به بعد از انقلاب برميگردد. دانشگاه بوعلي سينا در حاضر داراي ۶ دانشكده ، ادبيات و علوم پایه و علوم انساني، فني و مهندسي،کشاورزی، معماری و تربيت بدنی نهاوند و يك آموزشكدهی دامپزشكي ميباشد.
این دانشگاه در ابتدا با ١٠ رشته آغاز نمود و در حال حاضر در ٥٥ رشته ودورههاي كارداني، كارشناسي، كارشناسي ارشد و دكتري دانشجو ميپذيرد. تا سال ١٣٨٠ بيش از ٤٢٤٨٠ نفر فارغالتحصيل در سطوح مختلف تحصيلي از اين دانشگاه خارج شدهاند. د انشگاه بوعلي داراي ٢٣٠ نفر عضو هيأت علمي تمام وقت است كه از اين تعداد ١٨٠ نفر رسمي و ٥٠ نفر پيماني هستند.
در سال ۱۳۵۳ همزمان با تأسيس دانشگاه، كتابخانهی آن نيز پايهگذاري شد و از آن زمان تاكنون همپاي گسترش دانشگاه و تأسيس رشتههاي جديد رشد و توسعه يافته است. اين كتابخانه هم اكنون شامل يك كتابخانهی مركزي، چهار كتابخانه دانشكدهاي (ادبيات ،كشاورزي، مهندسي و علوم)، يك كتابخانه تخصصي (شيمي) و يك مركز نسخ خطي وچاپ سنگي ميباشد. مجموعهی فراهم شده در اين كتابخانه، داراي غناي قابل ملاحظهای بوده و در منطقه غرب از جهاتي بينظير ميباشد. كتابخانه مركزي گنجينهاي از نسخ خطي نفيس و آثار چاپ سنگي و سربي قديمي را در اختيار دارد كه شامل ٣٧٤ جلد كتاب خطي و ٤٨٩ جلد كتاب چاپ سنگي و ٧٤ جلد سربي كهن ميباشد. همچنين سيستم اطلاعرساني دانشگاه علاوه بر خدمات سيستم جامع انفورماتيك دانشگاه خدمات اينترنتي نيز ارائه میدهد.
در دانشگاه بوعلي سينا تشكلهاي مهم هستند و دانشجويان علاوه بر فعاليتهای سياسي و اجتماعي، در سرنوشت امور صنفي خود در قالب شوراهاي صنفي و در عرصههای علمي، هنري و ادبي نيز فعال بوده و به طور خودجوش، در ارتقای سطح تحصيلي خودميكوشند.
مركز خدمات كامپيوتري دانشگاه علاوه بر ارائهی خدمات به سيستم انفورماتيك دانشگاه و نگهداري و سرويسدهندههای آن. خدمات اينترنت از قبيل ایمیل را ارائه ميدهد. همچنين اين مركز امكان ارتباط با سيستمهای مكانيزهی امور آموزشي، مالي و اداري، پژوهشي و غيره از طريق شبكهی كامپيوتر داخلي دانشگاه را براي كليهی دانشجویان فراهم کرده است.
این دانشگاه خوابگاه های محدود خود را با رعایت اولویت رتبه های کنکور و نیاز سنجی از خانواده های دانشجویان ورودی دوره روزانه، با ملاحظه خانواده های نیازمند توزیع می نماید.
این دانشگاه فاقد هرگونه امکانات خوابگاهی برای دانشجویان دوره نوبت دوم (شبانه) میباشد.
مطالب مرتبط:
معرفی رشته اپتومتریست یا بینایی سنجی
معرفی دانشگاه علم و صنعت ایران
این مقاله برای من مفید بود؟